Доброго дня! Вибираю кухню, сподобалася одна серія з м'якими фасадами і плавними лініями. Виглядає дуже естетично, але переживаю про практичність. Чи не будуть такі фасади складнішими в догляді порівняно з простими плоскими? Може хтось користується подібними кухнями?
М'які фасади з плавними лініями - це дійсно красиво і додає кухні елегантності. Щодо практичності - сучасні технології дозволяють робити такі поверхні досить стійкими до забруднень. Звісно, в заглибленнях може трохи більше скупчуватися пил чи жир, ніж на ідеально плоских фасадах, але різниця не критична. Головне при виборі звертати увагу на якість покриття - воно має бути стійким до вологи та миючих засобів. Якщо фасади матові - на них менше видно відбитки пальців, ніж на глянцевих. В цілому, якщо кухня подобається візуально - бери, з доглядом проблем не буде.
Моя кухня саме з такими плавними фасадами, користуюся вже близько року. Можу сказати, що особливих проблем з доглядом немає. Так, іноді в рельєфних місцях треба пройтися губкою більш ретельно, але це займає буквально на пару хвилин більше часу при прибиранні. Зате як красиво виглядає! Гості завжди звертають увагу на дизайн. Я брала серію Кухня Sonata від Vip-Master - там саме такі м'які обтічні форми. Покриття дуже якісне, витримує і вологу біля мийки, і температуру біля плити. За рік жодних пошкоджень, колір не вицвів. Протираю звичайним засобом для кухонь, все легко відмивається. Якщо візуально подобається - не сумнівайся, це практичний варіант при правильній якості виконання.