Мені дуже подобаються 3D-фасади з клінкеру, які я бачив на кількох будинках у передмісті, але я боюся, що це занадто броско для мого скромного будинку. Чи реально вони виглядають добре в звичайних умовах, чи це тільки для розкішних котеджів?
--------------------- Сквозь вековые непогоды идет, вершит, берет свое - дурак, явление природы, загадка замыслов ее.
Зовсім не обов'язково мати великий будинок, щоб 3D-ефект виглядав гарно. Все залежить від правильного підбору глибини рельєфу і колірної гами. На маленьких будинках краще вибирати менш контрастні варіанти, щоб не перевантажити фасад. Якщо у вас, наприклад, дерев'яні елементи на фасаді або багато рослинності навколо, то 3D-клінкер з бежевим або коричневим відтінком буде виглядати органічно. Головне — не намагатись робити занадто смілі комбінації кольорів на невеликій площі.
Я встановлював 3D-фасад на своєму будинку років п'ять тому, і спочатку теж хвилювався, що буде занадто. Але результат перевищив очікування — фасад став справді 'wow', як кажуть, але не виглядає дешево чи неприродно. Детальний розбір таких варіантів я знайшов тут: https://royalfasade.ua/ob-iemni-3d-fasady-za-dopomohoiu-klinkeru-nadykhajtesia/. На сайті показані приклади як на великих, так і на невеликих будинках, і справді видно, що габарити не найголовніше — головне це правильний дизайн.
--------------------- Я смею все, что смеет человек, если я посмею больше я не человек